Bedrijfsanalyse
Limburg

MESSCHERP voert bedrijfsanalyses uit in Limburg met als doel bedrijven uiteindelijk weerbaarder te maken. Overweeg jij om een bedrijfsanalyse in Limburg te laten uitvoeren voor jouw bedrijf? Dan wil je natuurlijk eerst graag weten wat een bedrijfsanalyse precies inhoudt, wanneer het verstandig is om een bedrijfsanalyse te laten uitvoeren en wat de voordelen zijn van zo’n bedrijfsanalyse. Wij vertellen je hier graag meer over. Ook staan we direct voor je klaar als jouw business analist in Limburg.

Wat houdt een bedrijfsanalyse in?

Een bedrijfsanalyse, oftewel een business analyse, is een onderzoek naar de stand van zaken van je onderneming. Heeft jouw bedrijf een sterk fundament? Hoe is de organisatie opgebouwd en is deze opbouw een goede basis om verder te groeien? Is het verstandig om snel door te groeien of is het juist beter om eerst te stabiliseren? Je kunt zo’n onderzoek laten uitvoeren door een bedrijfsanalist, ofwel een business analist.

MESSCHERP heeft een geheel andere aanpak dan de meeste andere ervaren bedrijfsanalisten uit Limburg. Wij analyseren jouw bedrijf namelijk aan de hand van de 5 belangrijkste pijlers van een organisatie. We maken ons snel jouw businessmodel eigen en komen tot de kern van jouw organisatie en de uitdagingen die voorliggen. Na een grondige business analyse brengen we verslag uit over hetgeen uit onze analyse naar boven is gekomen. Vervolgens beslissen we samen naar welke acties op dat moment de voorkeur uitgaat.

Opzet van onze bedrijfsanalyse in Limburg

Bij onze business analyse voor jouw bedrijf in Limburg ligt onze focus op de volgende vijf pijlers:

1. Heldere organisatiestructuur

Is de organisatie van jouw bedrijf op een goede manier gestructureerd? Hebben de juiste mensen de juiste functies? Hoe gaan werknemers te werk en hoe gaan ze met andere werknemers om? We trekken conclusies uit hetgeen er uit de analyse naar boven komt en komen met voorstellen ter verbetering. Een heldere organisatiestructuur is namelijk essentieel, het is de basis en fungeert als het fundament van de onderneming.

2. Krachtige salesstrategie

Een ander belangrijk aandachtspunt binnen onze bedrijfsanalyse in Limburg is de salesstrategie. Heeft jouw onderneming een krachtige salesstrategie of is er behoefte aan een goed salesplan om structureel meer te gaan verkopen? Halen de account- en/of salesmanagers in jouw organisatie voldoende nieuwe klanten binnen? En hebben ze de juiste tools om dat dan ook daadwerkelijk te kunnen doen?

3. Duidelijke werkprocessen

Onderdeel van een sterke en weerbare onderneming zijn heldere werkprocessen. MESSCHERP bekijkt als business proces analist hoe jouw werkprocessen eruitzien. Zijn ze ook voor iedereen binnen de organisatie helder? Is het bijvoorbeeld voor iedereen helder hoe er gerapporteerd dient te worden en wie bevoegd is beslissingen te nemen? Allerlei vragen waarmee we in kaart brengen of het voor mensen helder is wat er van hun wordt verwacht.

4. Rituals & routines

Ritmes in werkprocessen zijn zeer belangrijk in een organisatie. Dit geeft rust en controle. Daarom wordt er bij de analyse van het business model gekeken of er voldoende rust en ritme zit in de workflows. Een van de voorbeelden is het onder de loep nemen van de meetingstructuren binnen de organisatie.

5. Gelukkige, gezonde en sterke medewerkers

Tot slot kijken we bij de analyse van het business model naar de vitaliteit, de weerbaarheid en het geluk van de medewerkers. Voelen de mensen in de organisatie zich happy en voldoende gemotiveerd? Zitten ze lekker in hun vel? Onze bedrijfsanalist gaat met verschillende werknemers in gesprek om een goed beeld te krijgen hoe dit ervoor staat.

Maak kennis met Messcherp en beleef een onvergetelijke ervaring

Waarom een bedrijfsanalyse laten uitvoeren?

Je laat een bedrijfsanalyse in Limburg uitvoeren omdat je graag een goed en eerlijk beeld wilt hebben van hoe jouw onderneming ervoor staat. Zeker in deze snel veranderende tijd is het goed om af en toe te kijken of je nog wel de juiste koers vaart met je bedrijf. Door de waan van de dag worden we geleefd en stuwen we voort in een bepaalde richting. Maar is dat nog de gewenste richting? Wellicht heb je het gevoel dat je medewerkers door de snelle groei niet meer goed weten wat er van hun verwacht wordt. En zijn er wel heldere werkafspraken gemaakt? Het is belangrijk dat je als ondernemer je medewerkers meeneemt in de ontwikkeling van het bedrijf. Immers, je medewerkers vormen de kern van je onderneming. Ook kun je met behulp van een bedrijfsanalyse bijvoorbeeld in kaart brengen wat je positie is ten opzichte van de concurrent en kun je de klanttevredenheid analyseren. Het uiteindelijke doel van een bedrijfsanalyse is snel naar boven halen welke belangrijke zaken verbeterd moeten worden in je onderneming en deze zo weerbaar maken voor toekomstige ontwikkelingen. 

Haal het maximale uit de methode en schrijf je nu in

Wanneer een bedrijfsanalist in Limburg inschakelen?

Vaak wordt er pas gekozen om een bedrijfsanalist in te schakelen op het moment dat bij een bedrijf de omzet flink tegenvalt of erger, dat er financiële problemen zijn. Het nadeel hiervan is dat de focus van de bedrijfsanalyse dan vooral op de financiën komt te liggen en dat er minder ruimte is voor de ondernemer, de medewerkers en de uiteindelijk te leveren dienst of het product. Je kunt dus veel meer winst halen uit een bedrijfsanalyse als je deze tijdig laat uitvoeren. En dan in een periode dat het mogelijk is om op een goede wijze een analyse te doen en eventuele veranderingen door te voeren.

In sommige situaties is het bijzonder goed om een bedrijfsanalyse voor jouw bedrijf in Limburg uit te laten voeren. Bijvoorbeeld als je van plan bent om grote veranderingen door te voeren binnen jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen met betrekking tot je product of dienst. Of als je bijvoorbeeld een tweede kantoor gaat openen. Het is namelijk heel belangrijk jouw medewerkers mee te nemen in deze veranderingen. En dan geeft een dergelijke analyse blijk van aandacht voor de organisatie, de werkprocessen en het belangrijkste, de mensen die er werken!

Een ander goed moment om een bedrijfsanalist in Limburg in te schakelen, is bijvoorbeeld als je op een moment het gevoel hebt vast te lopen met jouw onderneming. Wellicht ben je in korte tijd flink gegroeid maar heb je een hoog ziekteverzuim en verloop onder je personeel. Een bedrijfsanalyse biedt dan uitkomst. De bedrijfsanalist in Limburg onderzoekt precies wat de achtergrond is van het hoge verloop/ verzuim. Vaak zijn dat meerdere zaken dan dat mensen hun werk gewoon niet meer leuk vinden of niet gemotiveerd zijn. Meestal zitten er dan zaken in de organisatie structuur en de processen niet goed. Door dit snel naar boven te halen en op te lossen kan je onderneming spoedig weer op de juiste koers zitten. 

Maak kennis met Messcherp en beleef een onvergetelijke ervaring

MESSCHERP staat klaar als jouw business analist in Limburg

MESSCHERP verzorgt een strategische analyse van jouw organisatie. We kijken kritisch naar bedrijfsprocessen en identificeren kansen en knelpunten. Daarna doen wij aanbevelingen en vervolgens stellen we samen een MESSCHERP plan op om ook de juiste acties uit te zetten.

Wil je meer informatie of plan je graag een kennismakingsgesprek omtrent een strategische bedrijfsanalyse of bedrijfstraining, neem dan vandaag nog telefonisch contact met ons op!