Weerbaarheid
voor ondernemingen

Wij geloven in gelukkige, gezonde en sterke mensen in de organisatie.

Met Messcherp wil ik écht toevoegen aan het leven van mensen, in het bijzonder ondernemers en hun medewerkers. Ik ben gefascineerd door ondernemers die vanuit het niks een groeiend bedrijf hebben opgebouwd. Het is mij opgevallen dat deze bedrijven steeds tegen dezelfde uitdagingen aanlopen: op basis van doorzettingsvermogen of inspiratie zijn ze heel hard gegroeid, maar ze missen een fundament. Dit fundament moet worden neergezet voor de vereiste stabiliteit om verder te kunnen. Messcherp helpt ondernemingen met het bouwen van een fundament en maakt ze klaar voor een volgende stap. Geen moeilijke plannen en lange verhalen, maar focus op zaken die ertoe doen.

Sjoerd | Founder

Weerbare mensen maken weerbare ondernemingen

Messcherp komt in het hart van jouw onderneming. Alleen vanuit een krachtige kern kan jouw onderneming weerstand bieden tegen invloeden van buitenaf. Dat begint bij de mensen in je organisatie. Daarom geloven wij in gelukkige, gezonde en sterke mensen. Een heldere organisatiestructuur, duidelijke werkprocessen, rituals & routines én een ijzersterke salesstrategie zijn de andere vier pijlers waarop Messcherp zijn methode baseert.

Ons team

Founder & coach

Sjoerd Mooren

Ondernemers geven aan dat ze graag met Sjoerd werken omdat hij door zijn ervaring echt kan toevoegen. Daarnaast is zijn aanpak eerlijk en confronterend. Geen lange verhalen en mooie plannen, maar een pragmatische directe aanpak.

Sjoerd heeft zestien jaar ervaring in sales. In deze periode heeft Sjoerd honderden bedrijven en organisaties bezocht. Hierbij heeft hij meer dan tienduizend klantgesprekken en ruim tweeduizend onderhandelingen gevoerd. Dankzij deze ervaring kan Sjoerd heel snel bedrijven en hun organisatie- en businessmodellen doorgronden en snel de vinger op de zere plek leggen.

Trainer

Job Schoenmaeckers

Job is een echte thrillseeker. Sport en gezondheid is voor hem niet iets wat je zomaar doet. Je haalt het maximale eruit. Job lééft gezondheid en is heel graag in de natuur. Daar vindt hij rust, maar zoekt hij met extreme sporten ook de actie op. In zijn trainingen en workshops vindt Job een persoonlijke aanpak zeer belangrijk. Er is niet één ‘juiste’ manier. Zijn doel is mensen helpen om veranderingen in hun leefpatronen te integreren in hun dagelijks leven.

Adviseur en ondersteuner

Julie de Ree

Julie is een onmisbare kracht in Messcherp. Zij adviseert en ondersteunt Sjoerd bij het maken van keuzes binnen de organisatie. Zeker in deze fase van sterke groei is het essentieel dat de juiste stappen worden gezet. Of het nou gaat om de implementatie van een nieuw softwaresysteem of het mee organiseren van een klantevent of lunch.  Ook denkt Julie mee op strategisch vlak en zorgt ze ervoor dat de juridische zaken zijn geregeld. Dit doet zij onder andere vanuit haar ervaring als advocaat bij KampsVanBaar Advocaten in Sittard waar Julie voornamelijk ondernemers adviseert.

Een messcherpe onderneming?

Bekijk hieronder ons aanbod

Door het integreren van een heldere organisatiestructuur, een ijzersterke sales strategie, duidelijke werkprocessen en de juiste rituals & routines in je onderneming.

Door het vormen van gelukkige, gezonde en sterke mensen in je onderneming.

Wil jij ook een weerbare onderneming?

Maak kennis met Messcherp

Ben jij die ondernemer die al zijn inspiratie heeft omgezet in een groeiend bedrijf met een behoorlijke omzet? Die verder wil, maar niet weet welke stappen hij moet zetten? Begin dan met het bouwen van het juiste fundament.